Megéri a drágább kutyaeledeleket vásárolni?

Megéri a drágább kutyaeledeleket vásárolni?Az egyik legfontosabb döntés a kutyák egészségét illetően, hogy mit esznek a kedvenceink. Nem véletlen, hogy kutyaeledelből is nagyon széles skálán mozognak az árak. De megéri a drágább eledelekre költeni?

Csak attól, hogy drágább egy eledel, még nem lesz jobb, ezért nem az árát kell nézni, hanem az összetevőket. A minőségi kutyaeledelek legfőbb összetevője a hús, a húsok tartalmazzák ugyanis az elengedhetetlen fehérjéket. Fehérjére van szükség az izomnövekedéshez, és ahhoz, hogy kedvencünk elegendő energiával rendelkezzen. A fehérjék mellett a vitaminok és ásványi anyagok a legfontosabb összetevők. Ezeknél is ügyelni kell arra, hogy az eledelek természetes állapotban tartalmazzák, ne adalékanyagokból. Ebből a szempontból a Brit kutyatáp az egyik legjobb választás, ugyanis ezek az eledelek nem tartalmaznak adalékanyagokat. További fontos összetevő még a szénhidrát, amit általában gabonák és zöldségek tartalmaznak

Az összetevők mellett a legjobb kutyaeledelek az életkort is figyelembe veszik, akkor érdemes többet fizetni egy eledelért, ha a kedvencünk életszakaszának megfelelő tápanyagokat tartalmazza. Ilyen esetben is el kell olvasni az összetevőket, nem szabad csak az eledel fantázianevére hagyatkozni.

Amint láthatjuk, nem az eledel árától függ a minősége, hanem az összetevőktől, valamint attól, hogy milyen életkorú kutyáknak tartalmaz tápanyagokat. Ha azonban a drágább eledelek tartalmaznak csak mindent, amire kedvencünknek szüksége lehet, akkor megéri a drágább kutyaeledel.